Gedrag & gehoorzaamheid

Examen Gedrag & Gehoorzaamheid 12/06/2022

Op 12 juni is het weer tijd voor het “ ultieme moment “ van het G & G, het jaarlijkse examen.

Je kan in één van de volgende 5 klassen inschrijven :

KLAS A :   minstens 6 lessen gevolgd hebben.

KLAS B :   idem

KLAS C :   idem

KLAS B2 : open voor alle leden die niet de mogelijkheid hebben ‘s zaterdags op ons terrein de G&G te volgen.

KLAS D :   open voor alle leden waarvan de hond in het bezit is van het officiële gehoorzaam heidsbrevet van de KMSH of het ISC-clubbrevet.

Het is niet toegelaten in te schrijven in een klas lager dan waarin men les gevolgd heeft.

Om deel te nemen moet men lid zijn van ISC.

De specificatie van de opgelegde oefeningen volgens de verschillende klassen kan je op het ISC-terrein verkrijgen of per mail aanvragen op het secretariaat en dit vanaf 21 mei 2022.

Deelnemen aan het examen is gratis  ! ! !

Inschrijven kan via dit formulier.

Tijdens de dag zijn er snacks te verkrijgen.

Voor iedere deelnemer is er een aandenken.

Op de zaterdagen 4 en 11 juni kan er vanaf 14 uur op het uitgezette parcours geoefend worden.

AANVANG OM 10 UUR OP ONS ISC-TERREIN TE WOMMELGEM

Zorg dat je tijdig aanwezig bent zodat je hond nog even kan rennen en zo nodig zijn behoefde doen.  Zorg dat jezelf ontspannen bent en vergeet zeker je goed humeur niet mee te brengen !

De instructeurs verwachten jullie !


Als we in het archief duiken, dan lezen we reeds in ons eerste clubblad G & G les 23 maart 1974, Peerdsbos - Brasschaat - aanvang 14u30. Die dag kwamen 17 Ieren opdagen.

Deze eerste lessen werden gegeven door enkele bestuursleden, maar na enkele weken werd de heer G. Seeder gevraagd de lessen te leiden, wat hij ook aanvaardde.
 In het begin van ‘75 week men af van de wekelijkse lessen en werd met een cursus van 6 weken gestart met een examen op 21 juni ‘75. Winnaar was Lowfield Yuzi, die dag noteerden we 12 deelnemers. 
Vanaf 1977 was de ISC op zoek naar een terrein, dat gevonden werd te Wommelgem, Ternessenlei.

Jean Struyf had ondertussen de cursus instructeur gevolgd, zodat in 1979 de club kon beschikken over een gebrevetteerd instructeur volgens de normen van de KMSH. 
Daar we het terrein aan de Ternessenlei op jaarbasis huurden, en dit vroeg of laat als bouwgrond zou verkaveld worden, werd er naarstig verder gezocht naar een ander domein. 
Toen de gemeente Wommelgem eigenaar werd van Fort II, en dit ter beschikking gesteld werd van clubs, mochten wij ons gelukkig prijzen 1,5 ha toegewezen te krijgen. Met de start van de werken op 3 november ‘79 en hard labeur van bereidwillige leden, konden we ons nieuw terrein officieel inwijden op 21 september ‘80, en startten we op 27 september met onze wekelijkse lessen G & G op het Fort II die tot op vandaag nog altijd doorgaan.

Zo kan u na deze samenvatting vaststellen, dat de G & G niet weg te denken is uit onze vereniging. Elementaire begrippen van gehoorzaamheid zijn een must voor onze Ieren en baasjes, want zeg nu zelf, zijn we allen niet om ter fierst als we anderen met lof horen spreken over onze Ieren en het fabeltje kunnen weerleggen... “ een Ier, die luistert niet, zo’n zenuwpees “.

 


Onze instructeurs staan elke zaterdag namiddag paraat om jullie met raad en daad bij te staan bij de opvoeding van jullie Ier.

Uurrooster: Vanaf 8/1/2022

 • Puppyklas van 12u30 tot 13u
 • A klas van 13u tot 14u
 • B klas van 14u tot 15u
 • C klas van 15u tot 16u
 • D klas van 16u tot 17u 

Instructeurs:

 • Smits Jean             (Tel  03 297.69.46)
 • Lieve De Backer    (Tel:  0473/63.11.51) 
 • Johan Verwerft       (Tel : 0470/56.07.00)
 • Rieky Van Hal        (Tel: 0499/83.43.83)

  Wij vragen de leden om zich online op de lesrooster-agenda, voor hun respectievelijke klas, aan te melden. Indien, om welke reden dan ook, een les niet kan doorgaan, zal dit ook op de agenda te zien zijn.