Field Trial

De Ierse setter dankt zijn populariteit in heel veel landen aan drie belangrijke eigenschappen, het fraaie exterieur, zijn manier van werken en zijn karakter.
Om welke van die redenen hij voornamelijk wordt gekocht verschilt van koper tot koper. We mogen wel zeggen dat de exterieure kopers de overhand hebben. Een Ierse setter is echter meer dan een mooie hond.

De Ierse setter is eeuwenlang gebruikt en geselecteerd als jachthond. Daardoor bezit hij een bijzonder karakter en gedrag. Deze geërfde eigenschappen zijn waardevol en typerend voor de Ierse setter. Wie het ras beter wil leren kennen en er volle vreugde van wil ervaren, moet die aangeboren eigenschappen leren ontwikkelen. Dat kan in een proces, dat zich grotendeels in het veld afspeelt. Wie deze moeite neemt, zal veel ervaringen rijker worden en geeft de Ierse setter de kans zijn vermogens volledig te ontplooien. Geef de Ierse setter waar hij recht op heeft. Alleen enthousiasme is echter niet voldoende voor een goed resultaat. Kennis van zijn gedrag, karakter en manier van werken zijn noodzakelijk.