Strandwandeling

 

Zondag 10 oktober 2021

Eindelijk konden we terug een buitenshuis activiteit laten doorgaan na de Corona perikelen.

Op zondag 10 oktober was het dan zover. Om 8u30u verzamelden maar liefst 49 leden met hun honden aan het restaurant “Uilenspiegel” te Wenduine.

We werden zelfs vereerd met het bezoek van Ms Erica Lee en haar partner.

Erica Lee is de second Secretary Ambassador of Ireland, zij was zeer gecharmeerd om zoveel Ieren samen te zien en gaf aan onze CLUB zeer genegen te zijn, ze betuigde haar steun bij onze volgende activiteiten, o.a. St Patricks Day.

Erica en haar partner waren tevens blij verrast bij het zien van al die uitgelaten, speelse maar toch zeer gehoorzame Setters en stelden vast dat onze Setters de beste tafelmanieren hebben.

Hartelijke dank voor hun aanwezigheid.

Als bij wonder had de weerman woord gehouden en ging akkoord met de oproep van onze feestbestuurder.

Bij aankomst trakteerde de I.S.C. de deelnemers op een heerlijke tas koffie of thee met een croissant.

Omstreeks 9u30 begonnen we dan aan onze wandeling langs het strand richting De Haan.

Het prachtige weer  resulteerde in een vrolijke en opgewekte stemming tussen de deelnemers, het echte CLUBgevoel, Setter-vrienden onder elkaar, een (h)echte familie.

We wandelden langs de kustlijn richting De Haan. Onderweg hielden we een kleine pauze zodat de grote, langgerekte groep weer even bij elkaar kwam. Daar was de verrassing: Jean-Paul en Anne trakteerden ons op de bijna traditionele en hartverwarmende jenever. Er werden wat foto's geschoten van blije , keuvelende mensen. Setter-familie-reünie-foto's mochten uiteraard ook niet ontbreken.

Na een 4 tal kilometer hadden we een sanitaire/dorstlessende stop op het buitenterras van "Westhinder", waar we in het zonnetje konden genieten van een heerlijk fris drankje.

Omstreeks 12u30 was het tijd voor de terugtocht want omstreeks 14u hadden we ons middagmaal

Wat was dit een prachtig schouwspel zo’n 40 honden zien ravotten op het strand en in het zeewater. Uiteraard hielden onze bestuursleden en instructeurs een oogje in het zeil om de veiligheid te waarborgen.

Verschillende wandelaars spraken ons aan met de melding dat dit een mooi initiatief was en ook kregen we wat vragen over onze viervoeters .Dit geeft een ware voldoening en we zetten hier ook onze Ieren in de picture.

Terug aangekomen op de plaats van vertrek had iedereen wel grote honger na zo een wandeling en zeker door de zeelucht.

De deelnemers konden kiezen tussen vol au vent of vis wat zij op voorhand hadden doorgegeven, met dank aan de uitstekende catering van “Uilenspiegel”.

Na het eten werd er nog nagekaart over alles en nog wat maar zeker over het CLUB gevoel dat we samen hadden.

Bij mondjes maat begonnen de deelnemers rond de klok van 4 Wenduine te verlaten. Wat was deze activiteit een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

We kregen trouwens al vragen wanneer de volgende Zeewandeling gaat plaatsvinden.

Uiteraard willen we buiten onze feestbestuurder nog iemand bedanken namelijk Jean-Paul Deslypere (Spike) die meehielp aan deze activiteit.

Bedank Jean-Paul voor de steun en we gaan dit zeker nog eens overdoen.

Zeker ook een woord van dank aan al de deelnemers voor het welslagen van de zeewandeling 2021.