Field Trial

De Ierse setter dankt zijn populariteit in heel veel landen aan drie belangrijke eigenschappen, het fraaie exterieur, zijn manier van werken en zijn karakter.
Om welke van die redenen hij voornamelijk wordt gekocht verschilt van koper tot koper. We mogen wel zeggen dat de exterieure kopers de overhand hebben. Een Ierse setter is echter meer dan een mooie hond.

De Ierse setter is eeuwenlang gebruikt en geselecteerd als jachthond. Daardoor bezit hij een bijzonder karakter en gedrag. Deze geërfde eigenschappen zijn waardevol en typerend voor de Ierse setter. Wie het ras beter wil leren kennen en er volle vreugde van wil ervaren, moet die aangeboren eigenschappen leren ontwikkelen. Dat kan in een proces, dat zich grotendeels in het veld afspeelt. Wie deze moeite neemt, zal veel ervaringen rijker worden en geeft de Ierse setter de kans zijn vermogens volledig te ontplooien. Geef de Ierse setter waar hij recht op heeft. Alleen enthousiasme is echter niet voldoende voor een goed resultaat. Kennis van zijn gedrag, karakter en manier van werken zijn noodzakelijk

 


 

Field lesdagen in 2023

Onze veld -lesdagen herbeginnen binnenkort in Stekene, waar we de mogelijkheid hebben om met onze setters goed te trainen op het zoeken naar wild en een veld / terrein af te lopen op de wind. Dit gebeurt op het jachtrevier in Stekene, waar we leerrijke en gezellige lesdagen houden met telkens een goede sfeer.

Met de beginners leren we eerst het veld af te lopen tegen de wind in. We gebruiken hierbij ook verschillende fluitsignalen en handgebaren om de hond te sturen en / of te corrigeren.

De honden worden ook onder wild gebracht , te beginnen aan de lange lijn met kwartels en duiven al dan niet los , om zo de hond tot voorstaan te brengen en te leren dat hij steady moet blijven bij het opvliegen van het wild.

Dit is trouwens het werk van onze staande jachthonden.

Praktisch :

Lesdagen zijn :   12/02/2023 - 26/02/2023 - 19/03/2023  en 26/03/2023

dit is telkens op zondag.

 

Om mee te doen heb je een paar belangrijke dingen nodig o.a.:

Fluitje - halsband ( geen stropband ) - laarzen en regenkledij - water voor de hond en je middagmaal . ’s middags eten we gezamenlijk in het jachthuis .

Een lange lijn is voorzien.

Adres van samenkomst is : Zandstraat ( nr 117) in 9190 Stekene

Uur van samenkomst : 9.00 uur zodat we rond 9.30 uur kunnen vertrekken naar het veld.

Gelieve in te schrijven voor de lesdagen bij : Johan Moons , fieldtrial@irishsetterclub.be

Deelname : 25 euro per hond voor leden, niet ISC leden 30 euro

Tot in Stekene

 

 

 

Team Field :    Johan Moons  en Clément Castelli